ESTÜ'den Haberler

ESTÜ Cumhuriyet’in 100. Yıl Mezunlarını Uğurladı

ESTÜ Cumhuriyet’in 100. Yıl Mezunlarını Uğurladı

Eskişehir Teknik Üniversitesi 2022-2023 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, büyük bir coşkuyla 11 Haziran Pazar günü yapıldı. ESTÜ Stadyumunda düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Sayın Adnan ÖZCAN, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sayın Onur KAYA, Prof. Dr. Sayın Yunus ÖZDEMİR, ESTÜ Senato Üyeleri, öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Tören kapsamında saat 17.00’da mezun öğrenciler ve ailelerine mezuniyet pilavı ikramının ardından Rektör Prof. Dr. Adnan ÖZCAN ve öğretim üyeleri Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ve saygı duruşunda bulundu. Çelenk sunumu ve saygı duruşunun ardından tören alanına kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Kortej yürüyüşü sırasında Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ile Ulaştırma Meslek Yüksekokulu Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı mezunlarının “İstikbal göklerdedir. Gökler bizimdir” diyerek protokol ve tribünleri selamlaması büyük alkış aldı.

Rektör ÖZCAN: “Mezunlarımızın araştırma ve sorgulama yetkinliği kazanmalarını ve proje kültürüyle yetişmelerini çok önemsiyoruz”

ESTÜ Mezuniyet Töreni’nin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. ÖZCAN, her ESTÜ mezununu profesyonel yaşama tam donanımlı olarak uğurlayabilmeyi hedeflediklerini belirterek, “Her geçen gün değişen ve dönüşen global dünyada karmaşık sorunların çözümüyle karşı karşıya gelecek mezunlarımızı bu koşullara hazır hale getirebilmek ve her mezunumuzu profesyonel yaşama tam donanımlı olarak uğurlayabilmek en önemli hedeflerimizdendir. Mezunlarımızın araştırma ve sorgulama yetkinliği kazanmalarını ve proje kültürüyle yetişmelerini çok önemsiyoruz.” dedi.

Kurduğunuz Hayali Gerçekleştirmek İçin Çalıyoruz

Törene katılan ailelere seslenen ÖZCAN, 2022-2023 Mezuniyet töreninin Cumhuriyetin 100. yılına denk geldiğini hatırlatarak “Çocuklarınızın daha güzel bir dünyada yaşamaları hayaliyle yıllardır çabalıyorsunuz. Yaptığınız fedakârlıkların değerini ölçebilmek mümkün değil. Bizler, bu fedakârlıklarınızın bize yüklediği sorumlulukların bilincindeyiz ve emanetlerinize sahip çıkmak için elimizden geleni yapmaktayız. Bütün imkânlarımızı seferber ederek kurduğunuz hayallerin gerçekleşebilmesi için çalışıyoruz.” dedi. 

Mezunlarımızın milli değerlere sahip bireyler olarak yetişebilmesini her şeyin üzerinde tutuyoruz

Eskişehir Teknik Üniversitesinden mezun olan öğrencilerin akranlarından çok daha donanımlı ve onların çok daha ötesinde bir konumda olduklarına vurgu yapan ÖZCAN, ESTÜ mezunlarının küresel ölçekte tercih edilmelerini sağlayacak mesleki bilgi ve becerileri edinmelerini, yaşama ve yaşadığı dünyaya saygılı, farkındalığı yüksek, ahlaki ve etik değerlere bağlı ve milli değerlerine sahip çıkan bireyler olarak yetişebilmesini de her şeyin üzerinde tuttuklarının altını çizdi.

Sadece kendiniz ve aileleriniz için değil ülkemiz ve insanlık için de başarılı olmak zorundasınız

Yaptığı konuşmada ESTÜ 2023 mezunlarına seslenen ÖZCAN, “Sevgili gençler, şunu asla unutmayın ki bu aziz ve necip millet bizleri olduğu gibi sizlerin de çok büyük fedakârlıklarla yükseköğrenim almanıza olanak sağladı. Artık hem ülkemiz hem de kendiniz için sorumluluk alma zamanı geldi. Sizler sadece kendiniz ve aileleriniz için değil; ülkemiz ve insanlık için de başarılı olmak zorundasınız.” dedi.

Üniversite olarak her zaman sizlerin arkasında olacağız

Mezun olan öğrencilerin Eskişehir Teknik Üniversitesi ile bağlarının kopmayacağını tam aksine daha da güçleneceğini belirten ÖZCAN, ESTÜ mezunlarının taşıdığı kurumsal kimliğin mezunlara çok sayıda kapıyı açacağına vurgu yaptı. ESTÜ mezunlarına kapılarının her zaman açık olduğunu hatırlatan ÖZCAN, “Burada edindiğiniz dostluklar sizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayacaktır. Biz, Üniversiteniz olarak her zaman sizlerin arkasında olacağız.” dedi.

ORHAN: “Kendimize olan inancımızı koruyarak, her engeli aşabiliriz”

Öğrenciler adına konuşan Eskişehir Teknik Üniversitesi birincisi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi mezunu Sayın Ömer Faruk ORHAN, üniversite hayatı boyunca pek çok zorluğun üstesinden geldiklerini belirterek, “Dersler, sınavlar, projeler derken bazen pes etmek istedik belki, ancak bizler azimle yolumuza devam ettik. Bu süreçte karşılaştığımız zorluklar, bizi daha güçlü̈, daha dayanıklı ve daha özgüvenli kıldı. Unutmayın, başarıya giden yol çoğu zaman zorlu ve dikenli bir yoldur, ancak pes etmeyerek ve kendimize olan inancımızı koruyarak, her engeli aşabiliriz.” dedi.

ORHAN, Atatürk’ün “Benim en büyük eserim, Türk gençliğidir” sözünü unutmamaları gerektiğini vurgulayarak, “Bu söz, gençlerin ülkemizin geleceği olduğunu ve üzerimize düşen sorumluluğun büyük olduğunu vurgular. Geleceğin liderleri olarak, ülkemizin kalkınması, ilerlemesi ve daha iyi bir dünya yaratması için elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız.” dedi.

Sevimli: ESTÜ’lü olmanın gururuyla THY yolları ile dünyanın dört bir yanına uçan ESTÜ Pilotaj Bölümü mezunlarının selamlarını getirdim

Geçmiş dönem mezunları adına konuşan THY Kaptan Pilotu Ertuğrul SEVİMLİ de ESTÜ’lü olmanın gururuyla THY yolları ile dünyanın dört bir yanına uçan ESTÜ Pilotaj Bölümü mezunlarının selamlarını getirdiğini belirterek, “Ben de bir evlattım ve 17 yıl evvel benzer mezuniyet törenine katılmıştım. Çok sayıda hayalim vardı. Korkularım vardı. Hiçbir şeyden korkmayın. Sadece gayret edin. “Kader gayrete aşıktır” diye bir söz vardır. Bunu 17 yılda deneyimleyerek yaşadım. Cumhuriyetimizin 100. Yılında, bu özel yılda mezun olan tüm arkadaşlarımı kutluyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Fakülteler ve Yüksekokullarda dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri ve hediyeleri takdim edildi. Eskişehir Teknik Üniversitesi 2023 mezunlarına bölüm öğretim elemanları tarafından diplomalarının verilmesinin ardından, Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan ÖZCAN’ın geri sayımı ile Cumhuriyet’in 100. yıl ESTÜ mezunları kepleri attı.

Büyük bir coşkuya sahne olan kep atma merasiminin ardından ESTÜ 2023 mezunları Gökçe konseri ile eğlendi.